30.

Hey!

Ja jag lever än, har haft mkt att göra här hemma och varit mkt ute när det är så fin väder som här nu idag.
Igår såg min pojke  att de fanns några vitor barn som badade i vivalla badet. Han vill bada bada bada. men jag sa att det är inte så riktigt varm ute. Han envias vill BADA och bestämt var han oxå. Okej han får ha rolig ibland på hans ålder, Ok sa jag, men vi måste först hem och hämta badkläder och några saker som ska till badet.
Väl framme hemma och hämtade grejor som ska till badet. Till bader var min pojke skit glad och och gå på vatten och sa KALLT KALLT!!! Då frågde jag honom om vi ska hem? :) NEJ NEJ sa han haha.. Okej gå o bada då!?! Men de gjorde han iaf bada bada, men han tröttar fort på den bebis pool. Han vill till den stora bassäängen pool. Men hallå.. Jag är ENSAM med två  barn. Jag försöker lära Lukas att ej går långt dit för han kan ej simma.. Bara 3 år. Så Lovisa sov i vagen så jag tog med henne och vagn lägga precis vid poolen. Jag badar inte utan bara "halva benen" typ och han oxå.. Jag sa till honom bättre vänta tills pappa har semester och kan bada med dig i den stora pool. Men han sa JA när? haha kul pojke :D

Jisses måste nu snart fixa min dotters födelsedag tårta- måste boka. plus många saker som ska fixas på hennes 1 års dag, nu på onsdag herregud! :) Min stora tjej  är inte bebis längre! :P

Ha en skön SOMMAR med VÄRME!

See ya <3

Tusen tack från tanten Moa, för fina kläde...

dsc00101 (MMS)

Tusen tack från tanten Moa, för fina kläder. Ja jag fyller år snart om ca 2 veckor:) blir 1 år:) puss


29.




Sjukt bra film, spännande var det oxå.. Man måste förstår den filmen oxå.. Dom som är maya stam lever hemsk och hårt.. Plus kämpigt oxå.. Man måste förstår dom hur dom lever och sånt..

Jag måste varna er som är känligt, det är film. Dom avhugga huvudet och mkt blod i det filmen.

min betygsätt är 1-5 -----> 4!

Bilderna på skådisar från denna filmen:




Jaguar Paw-              Rudy Youngblood




Noll Wolf-        Raoul Trujillo




Sju-                            Dalia Hernández


See Ya <3



Nu åker vi hem:) lukas har haft roligt där...

dsc00080 (MMS)

Nu åker vi hem:) lukas har haft roligt där. Just nu väntar vi på buss som kommer kl 20. Suck då får vi vänta i 30 min. Kväll tid e botten! Ja det e bara att vänta:) barnen ska möta pappa där. Längtar:) see ya <3


Colwnboy:) visst e han söt!

dsc00079 (MMS)

Colwnboy:) visst e han söt!


28. OM teckenspråkets dag!

Till er höranade läsare, ni kanske är nyfiken om döva kultur och allt om döva + teckenspråk (tsp).

Ni kan länka er på http://www.sdrf.se/ och http://www.sdrf.se/SDR/ båda länken är samma.
Ja ni kan läsa lite runt på båda sidor bara om ni vill det är inte MÅSTE :)

Idag är det teckenspråkets dag, och vi ska fira dom...
Bakom historia finns..

Teckenspråkets dag

Den 14 maj 1981 erkände Sveriges riksdag teckenspråket som dövas första språk. Teckenspråkets dag anordnas den 14 maj varje år i olika städer i Sverige.

2006 firade teckenspråket 25 år.



Bakgrund

Döva i Sverige har i mer än 100 år kämpat för ett erkännande av teckenspråket och rätten att använda det. Detta har även inneburit en kamp om mänskliga rättigheter, eftersom rätten till sitt eget språk ÄR en mänsklig rättighet. Riksdagen tog ett historiskt beslut den 14 maj 1981, då man officiellt erkände teckenspråket som dövas första språk.

Sverige var det första land i världen som officiellt erkänt teckenspråket som språk. Vi blev därmed en förebild för många andra länder, som efter hand fått teckenspråket legaliserat i olika former. Flera länder har t o m kommit längre än i Sverige genom att teckenspråket har fått en lagfäst status.

Trots erkännandet 1981 så har teckenspråket inte alls fått den status som det borde. Det brister fortfarande i tillgänglighet och bemötande för de teckenspråkiga grupperna. Den mänskliga rättighet det innebär att fritt kunna använda sitt språk, är fortfarande en utopi för teckenspråksberoende.

Den 14 maj 2006 var det 25 år sen riksdagen tog det historiska beslutet om att officiellt erkänna teckenspråket. Detta sammanföll väl med att den utredning om teckenspråkets ställning som riksdagen tillsatt 2003 blev klar. Den 11 maj 2006 övelämnade utredaren Torgny Danielsson slutbetänkandet till dåvarande socialminister Berit Andnor.




Ja de finns säker massor med om dövas historia på google. Sök bara efter om dövas historia eller teckenspråk.
Bara om ni är intresserad av historia =)

Ja tsp dagen  idag, för vi har kämpat med att behålla kvar våra första språk är teckenspårk, andra språk är svenska. Och än idag kämpar vi.. ^^

Ja så här ser historia ut.

Kom till å5 idag kl 16-19.00! ses där :)

See Ya <3

27.

G R A T T I S H Ö N S K A L L E N P Å 2 9 Å R S    D A G I D A G !!

Njut av dagen!




Puss puss gumman <3<3<3

Jippi nu finns den texta på tv 3:) är 19...

Jippi nu finns den texta på tv 3:) är 199. Ifall ni vill undra:) skönt nu kan jag kolla på lyxfälla tror de heter så på program. Ja och annat oxå. Bra va? Haha ok nu måste jag gå o fixa kväll mat åt lilla tjejen. Hon ska sova nu:) See ya <3


26. Gratisnöje.se




Bli medlem hos gratisnoje.se


Gratisnoje.se

Gratisnoje.se är en site som ingår i GratisDirekt.se:s nätverk. Här kan du samla på dig poäng för att sedan växla in de mot presentkort på Mc Donald's eller Ticknet. Du kan även växla in poängen mot biobiljetter! Poäng samlar du ihop gratis genom att delta i olika undersökningar, logga in och svara på frågor! Väldigt lätt och roligt! Föruom detta kan du också vara aktiv på sidans forum där många nöjesfantaster diskuterar diverse saker! Välkommen till GratisNoje.se!

 

See Ya <3


25.

Sensing murder

Ja detta tv program är MYCKET interssant! De handlar mycket om mord. Två medier (medium) Dom två hjälper poliser vem som är mördare eller vem som dödade den mannen.  DOM två medier har haft alltid rätt historia fast dom inte vet om innan händelse histotia. Medier brukar alltid erbjuds en bild på den mannen men dom valde att ej titta på den hur mannen ser ut. Utan dom bara börjar prata och flyter på. Hur kan dom veta exart och hur han ser ut.. Jag kan inte fatta själv haha.. Men har sett den många gånger och se hur dom "jobbar" WOW.
Förran söndag tittade jag på denna program de handlar om en liten söt tjej på 2,5 år gammal, engligt hennes mamma har alltid trott att hon lever på annan plats. (fast hon dog för 20 år sen då hon var 2,5 år) Ja mamman tänker hela tiden " hon finns hon lever". När två medier, dom bjud oxå på en bild på henne men dom valde samma sak att ej kolla på bild..Medier började känna driekt att de var en ung tjej MYCKET ung. Den lilla tjej heter Amber-Lee. Ja medier hade rätt vad hon heter och hennes ålder. Amber-Lee försöker visa bilderna och prata på hennes egen språk är barnspårk.. Medier förstår henne mycket. Men det är långt att skriva om dom, vet ej om ni har sett denna program om Amber-Lee? Men om ni har sett då vet ni redan. När medier kollade på bilden svaret är - WOW ( för dom se den lilla tjejen som är pi SÖT. ÅNEJ ( de gick fort hon dog fort. hon led inget!) kort sagt hon blev bortrövat och dödade snabbt. Hennes lilla nacken är bröt och hon dog snabb och led inget som sagt. Ja det var hennes pappa som gjorde de.. HEMSK VA.. sjukt!

Ja det kommer varje söndagr kl 23.10 tv4 PLUS, i börjar av program brukar de börjar med historia och poliser sedan med medier.  Detta program är min BÄSTA program. Jag som alltid diggar mycket om "döden efter", så menade jag om andar-  är jag mest intresserat.

En av medier: Kelvin Cruickshank är SNYGG. Ja han ser lite ädre ut, men om han var i min ålder kanske är han snyggare? haha





Hemsökta hus

det börjar varje söndagar på tv 4 PLUS kl 00.05 och 01.05.

Ja jag kan bara säga JAG HATAR denna program varför? JO den kvinna som är programledare är ALLTID RÄDD för andar/spökar.. Så fort hon hör nåt skriker hon till och krama på någon personer runt om henne. TÖNT.. Varför jobbar hon som programledare för hemsökta hus? Om hon diggar andar/spökar då så ska hon inte vara rädda för dom då? JÄVLA TÖNT KÄRRING! När jag kolldade på den program därefter titta jag aldrig på. För hon är alltid alltid rädd.. och skriker till : SER DU SER DU? DE RÖRDE DIG.. ÅHHH NU BLIR JAG RÄDD. man ser henne hur rädd hon är och syns på henne oxå hon började nästa gråta av rädsla. TITTAR PÅ DEN SOM RÖR SIG! Trött på att se på såna som är så rädd.. Ja, jag vet de finns folk som är RÄDDA för andar..Men snälla som programledare så ska man inte visa det.. Då vet andar att hon är rädd.. Då kan dom komma in i henne en vacker dag..
Nåja om hemsökta hus- tönt!
Denna KVINNA på bilden är alltid RÄDDDDDD!!!




See Ya <3

Efter man har varit ute ganska länge :) så...

dsc00076 (MMS)

Efter man har varit ute ganska länge :) så nu badar dom tillsammans. Visst se de mysigt ut?


24. Aha idag har man blivit 1 år äldre idag^^




G R A T T I S T I L L M I G,  P Å  2 7 - Å RD A G I D A G ! !

See Ya <3

23.

Idag var vi på babyproffsen, mina barn ha fota idag.  Det gick bra för lovisa den första sedan hon med Lukas började hon gråta för hon "trodde" att lukas ska lyfta henne. Men det var det inte utan han ska hålla henne på hennes magen när dom ska ta bild på dom två. Men de gick bra iaf. Bilderna på dom kommer vacka 20 spännade att se hur de ser ut med Lo o Lu, ska lägga in dom bilderna sen när de kommer till min brevlåda:)


GRATTIS LOVISA 11 MÅNAD IDAG! <3<3<3





Igår badade jag Tyson och Maja, Tyson var duktig och lugn och de var ingen problem att bada honom skönt. Nu e han ren och fint :) Men MAJA hon hatar VATTEN och vill inte ens bada men HON måste! Kammade henne innan först rå massa hår som jag kammade bort. Men nu mkt bättre ska kamma henne en gång i vecka kanske varje söndagar hmm. Vet att flesta katter ej inte tycker om bada - men de finns som gillar de (lite avis) haha

Herregud kan ni inte förstå att barnen bara växer o växer när ska dom sluta växa? ingen aning skulle jag gissa.
SNART är lovisa stora tjej och blir 1 år om exakt 1 månad den 7 juni:) Då är hon inte bebis längre utan min stora tjej :)

Nähä min hjärna är slut finns ej att skriva om mer ^^
sådär blogg idag haha

See Ya <3




Fina söta Hello kitty skor till lovisa. So...

dsc00042 (MMS)

Fina söta Hello kitty skor till lovisa. Som jag har köpt den idag:) see ya (3


22.

Är super njöda med min nya mobil, de är SONY ERICSSON T707.

ska nu prova sms blogg jag oxå. Och lägga in lite bilderna från min mobil.

nähä nu har LO vaknat så nu ska jag gå o hämta upp henne från sängen:D

See ya <3

21.

Jippi ska köpa ny mobil imorgon.. Åh vad jag längtar dit. :) Orka vänta 1 dygn:P

Såhär ser mobil ut:




Snyggt eller hur? Ska ja rosa =)

See Ya <3